NVVT
Aangesloten bij de NVVT

Wie ben ik

Ik ben Heleen Boot en woon sinds 1996 in Abcoude en heb mijn praktijk aan huis.

In 1986 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de HBO opleiding in Amsterdam.
Ik heb daarna als zelfstandige een eigen praktijk gehad. Mijn werkzaamheden waren vooral het behandelen van mensen met orthopedische en neurologische aandoeningen en mensen met houdingsproblemen. Dit deed ik zowel individueel als in de vorm van groepslessen.

Heleen BootVoor mijn persoonlijke en vakgerichte ontwikkeling had ik daarnaast een baan in een verpleeghuis en in een revalidatie kliniek. Als sabbatical en gevoed door de wens iets bij te dragen aan de maatschappij heb ik tussentijds 7 maanden in Palembang op Sumatra (Indonesie) gewoond en deelgenomen aan een vrijwilligers project. Ik werkte daar als oefentherapeut op een school voor kinderen met een handicap.

Al tijdens de stage van mijn opleiding voor oefentherapeut Mensendieck kwam ik in aanraking met voetreflexologie en was meteen enorm geboeid. Ik vind het mooi om te ervaren en te ontdekken hoe het menselijk lichaam opgebouwd is en hoe alles verband met elkaar heeft. Ik vind het dan ook geweldig om te zien wat je met voetreflexologie kan bereiken. Blokkades wegnemen en balans terug brengen doormiddel van een harmonieuze behandeling waarbij lichaam en geest samen komen is een prachtige ervaring.

Deze ervaringen waren voor mij een reden om mij in de voetreflexologie te specialiseren. In 2013 heb ik mijn HBO studie voetrefloxologie afgerond aan de gespecialiseerde opleiding van Manda Bergsma en heb sindsdien mijn praktijk aan huis.

Met heel veel plezier en enthousiasme behandel ik sindsdien mensen in mijn praktijk. Mijn gespecialiseerde vooropleiding en uitgebreide medische ervaring geven mij daarbij de mogelijkheid om vakkundig te diagnosticeren en brede verbanden te leggen. Dit is een mooie basis om klachten en vooral de oorsprong van de klachten bloot te leggen en de juiste behandeling daarvoor te kiezen. Daarbij vind ik het belangrijk om alles uit te leggen en samen met u de juiste keuzes te maken.

Ik ben lid van de NVVT (Nederlandse Vereniging van Voetreflex Therapeuten) en volg minimaal vier bij-en nascholingen per jaar. Naast het feit dat dit een verplichting is geeft het mij de mogelijkheid om mijzelf steeds verder te verdiepen en bij te blijven op mijn vakgebied.

Graag verwelkom ik u in mijn praktijk,

Heleen Boot

Copyright (C) 2014 -  - Kat Design